Vill sänka farten

Byalaget i Vomb vill ha en säsongsbetonad hastighetsbegränsning till 50 kilometer i timme på väg 976 genom byn. Bylagets trafikutskott framför sina önskemål i ett brev till länsstyrelsen.
Sjöbo • Publicerad 8 april 2002

Anledningen är att trafiken med bilar, cyklister och fotgängare ökar markant under tiden april till september. Under sommarmånaderna stiger byns invånarantal då sommarhusen fylls med folk. På vägen kör dessutom en hel del tung trafik. I dag gäller 90 km/t förbi Heljasjön och 70 km/t närmare byn. Detta är trafikfarliga hastigheter som dessutom ger mycket buller, menar byalaget som vill ha 50 km/t från Heljasjön fram till byn och vidare norrut på väg 976 längs Vombsjön. - Vomb är ett attraktivt rekreationsområde för många kommuner och dess invånare. Hit går resan med bil tidigt på våren för att se på fåglar, för att ströva i skogen eller fika nere vid Heljasjön och Vombsjön, skriver Byalaget. De har varit i kontakt med Vägverket i Kristianstad och där fått uppfattningen att verket vill stödja en tillfällig hastighetsbegränsning under vår- och sommarsängen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.