Annons

Viteshotad lantbrukare klagar hos länsstyrelsen

Sjöbo • Publicerad 9 maj 2005

I absolut sista stund har en viteshotad lantbrukare i lövestadstrakten överklagat vitet till länsstyrelsen.

Vitesbeloppet är på sammanlagt 95 000 kronor och det tickar på från och med i går, måndag. Lantbrukaren skickade iväg sitt överklagande i fredags.

Annons

Mannen begär att länsstyrelsen ska slopa vitet. Varför han ville detta ämnar han återkomma till, framgår av överklagandet. Mannen säger sig nämligen vara mitt uppe i vårbruket just nu, så han har inte haft tid att skaffa en jurist som kan utveckla hans argument.

Lantbrukaren är mycket välkänd hos Sjöbo miljö- och byggnadsnämnd.

Han vinterförvarar sina djur på gården i lövestadstrakten. Sommartid finns djuren på mannens gård i en ort på västkusten.

Miljö- och byggnadsnämnden är missnöjd med djurhållningen på mannens gård. I fjor somras lade man ett föreläggande om förbättringar. I tolv punkter listade man brister som upptäckts vid djurskyddsinspektör Ulf Weréens besök.

Polisen har också haft en del problem med mannen. Man har sökt honom för delgivning hela tio gånger utan att lyckas nå honom personligen. Den tionde gången hängde man delgivningsbrevet på dörren till bostadshuset.

I polisens återrapportering till miljö- och byggnadsnämnden framförde man misstanken att mannen höll sig undan för att slippa ta emot föreläggandet.

Leif Möller

LÖVESTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons