Annons
Nyheter

23 000 liter öl i tullkap

Trelleborgstullen gjorde på torsdagskvällen ett omhändertagande av 23 328 liter öl från en tysk lastbil som saknade dokument för införseln.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2002

Lastbilen som kom från Tyskland med färjan klockan 21.30 var fullastad med tysk starköl. Ölen fanns på pallar som var inplastade med svart plast. Den tyske föraren kunde inte uppvisa några så kallade ledsagardokument som visar att den obligatoriska punktskatten är betald. Hela ekipaget fördes med tullbevakning till Helsingborg för vidare utredning. Visar det sig att det inte finns någon svensk mottagare och att punktskatten inte är betald så kan den tyske föraren bli misstänkt för smuggling. Punktskatten på starköl är 8 kronor per liter så den sammanlagda punktskatten som ska betalas för lasten är närmare 187 000 kronor.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons