Nyheter

Advokat hotas av konkurser

En advokat i sydöstra Skåne har stora obetalda skulder och riskerar nu att försättas i både personlig konkurs och konkurs med sitt handelsbolag.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2002

I Kronofogdemyndighetens konkursansökan uppges att advokaten har skulder till staten på 235 969 kronor och hans bolag skulder på 31 536 kronor. Kronofogden uppger att advokaten saknar utmätningsbara tillgångar och att så också är fallet för hans handelsbolag. Bolaget, som bedriver konsultverksamhet, har en gång tidigare varit föremål för utmätning. Handelbolagets verksamhet är i dag mycket liten. Samtidigt som konkursansökningarna lämnades in tog Ystads tingsrätt också emot en stämningsansökan från en man i Stockholm. Denne hävdar att advokaten och en kvinna i hans närhet har en skuld till honom på 510 000 kronor. Ett företag i likvidation hade sedan början av 1990-talet flera fordringar mot advokaten och enligt de domar som vann laga kraft våren 2000 uppgick dessa till totalt 700 000 kronor. Sommaren samma år träffades ett skriftligt avtal om att advokaten och kvinnan skulle betala av skulden med 5 000 kronor i månaden. Företaget i likvidation överlät därefter sina rättigheter till mannen från Stockholm. - Jag har fått betalt månadsvis från den 31 juli år 2000 och till den 31 december i fjor med totalt 90 000 kronor, uppger mannen i sin stämningsansökan. Den 11 februari i år sade han upp den resterande krediten till omedelbar betalning. Någon sådan har dock inte skett.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.