Nyheter

Affärssamtal slutade med skräckfylld kidnappning

En företagare från Kristianstad kidnappades, pressades på pengar och utsattes för en skenavrättning under ett skräckfyllt dygn i mars i år. Nu har en 38-årig man åtalats i Malmö misstänkt för övergreppen.
Nyheter • Publicerad 15 december 2005

Brotten rubriceras som olaga frihetsberövande, grovt försök till utpressning och grovt vapenbrott, rapporterar Skånska Dagbladet.

De två männen träffades i Kristianstad för att diskutera en restaurangaffär. Affärsmannen säger att han tvingades in i en bil och blev körd till Malmö. Där ska han ha utsatts för skenavrättningen då 38-åringen avlossade en salva med ett automatvapen intill sitt offer. Därefter säger sig mannen ha hållits fången och bunden i 38-åringens lägenhet.

Offret hävdar att han dessutom upprepade gånger misshandlades.

Den åtalade nekar till allt och hävdar att det aldrig förekom något våld eller tvång.

Mannen häktades i sin frånvaro i april och greps i september. Han är också åtalad för olaga hot mot tjänsteman. Enligt åklagaren hotade han att döda en nattklubbsvakt i februari. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.