Annons
Nyheter

Allt fler matförgiftas av frukt

Allt fler svenskar däckas i matförgiftning efter att ha ätit importerad frukt eller importerade grönsaker. Enligt Livsmedelsverket är den troligaste orsaken att avloppsvatten används vid bevattningen.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2008
Arkivbild: Bass Nilsson
Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Roland Lindqvist på verket menar att såväl producenter som importörer framförallt måste ställa högre krav på bevattningsvattnets kvalitet.

Frysta hallon orsakar de flesta sjukdomsfallen, följt av groddar och bladgrönsaker, rapporterar Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons