GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Avdelningschefen: "Vi har stöd"

Resursbristen på veterinär- och djurskyddsenheten nonchaleras av ledningen, menar personalen. Men chefen för landsbygdsavdelningen Christina Håhus anser att enheten har länsledningens stöd.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2010

Enligt veterinär- och djurskyddsenhetens egen beräkning behövs ytterligare 65 inspektörer för att klara uppdraget från staten. Att verksamheten drivs i motlut är känt, menar landsbygdsavdelningens chef Christina Håhus.

– Men vi jobbar med de resurser vi har. Vi får inte mer pengar av regeringen.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson berättade i en intervju med YA i januari att regeringen med flit undvikit att öronmärka anslagen till djurskyddet för att sätta press på länsstyrelserna att fördela tillräckliga medel. Men personalens varningar till trots har bara en ny tjänst planerats i Skåne under 2010.

– Hur mycket resurser just djurskyddet ska få avgörs på länsledningsnivå, inte utifrån enskilda medarbetares synpunkter, poängterar Christina Håhus.

Har enheten det stöd man behöver från länsledningen?

– Det tycker jag absolut.

I går meddelade länsstyrelsen på sin hemsida att jourtelefonen under innevarande vecka är stängd för inkommande samtal. Anmälningar om misstänkt vanvård av djur kan endast göras mellan klockan 10 och 12. Skälet är personalbrist.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.