Nyheter

Beväpnad man greps av polis

Polisen i Helsingborg kunde klockan 15 på onsdagen gripa en person som misstänks vara den beväpnade man som har varit efterspanad de senaste timmarna.
Nyheter • Publicerad 29 maj 2002

Den misstänkte körde i diket på Västkustvägen och en polispatrull var snabbt framme och kunde gripa mannen. Det rapporterar nätupplagan av HD/NST Dramat inleddes vid 13-tiden inne på Filbornatippen i Helsingborg. En i personalen såg en okänd man i en av tippens traktorer. När de närmade sig traktorn, hoppade mannen ut. I handen hade han ett vapen, troligen en pistol. Mannen försvann sedan från platsen till fots. Enligt uppgift har ammunition till en startpistol anträffats på platsen. - Det har inte skett någon skottlossning och ingen ska ha kommit till skada, säger Charley Nilsson vid polisens informationsenhet i Helsingborg, till tidningen. En stor polisstyrka samt en helikopter sattes in i jakten. Polisen upprättade också en rad vägspärrar och kontrollerade passerande bilar. En vit lätt lastbil, som tidigare stals vid Filbornatippen och som gärningsmannen tros ha använt, påträffades i Hasslarp vid halvfyratiden på eftermiddagen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.