Annons
Nyheter

Bevisning kan vara förstörd

Trots avspärrningar och dygnet-runt-bevakning av Securitas lyckades en man i 25-årsåldern under natten till söndag ta sig in på den brandhärjade Pub Banken i Kristianstad. Intrånget kan ha förstört värdefull teknisk bevisning.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2005

I dag inleder polisen den tekniska undersökningen av branden på Pub Banken i fredags morse.

Polisen misstänker att den kan ha varit anlagd och undersökningen syftar till att utreda brandorsaken och, om den visar sig ha varit anlagd, säkra spår och eventuell teknisk bevisning. Att en person har varit inne på platsen före undersökningen innebär att arbetet med att utreda brandorsaken i värsta fall kan ha omintetgjorts.

Annons

– Vi spärrade av platsen för att teknikerna ska kunna undersöka den såsom den såg ut efter släckningen, men nu finns det en risk att det har hänt saker på platsen efter branden och det är olyckligt, säger Agneta Nyström, inre befäl hos Kristianstadspolisen. Enligt henne var mannen inne i restaurangen en kortare tid innan han upptäcktes och Securitas larmade polis cirka kvart i två på natten. Mannen greps misstänkt för överträdelse mot myndighetsbud och förhördes. Men vad som framkom under förhöret vill Agneta Nyström inte kommentera. Inte heller om mannen angav någon förklaring till intrånget.

– Inte än, säger hon.

Det hon uppger är att mannen hade varit ute och roat sig och var överförfriskad. Leif Almqvist, avdelningschef på Securitas i Kristianstad, hänvisar till att det var mycket folk i omlopp kring Stora Torg vid den aktuella tidpunkten. – Det rör sig om 100 personer och många respekterar inte sådana här avspärrningar, så vi har stoppat många, berättar han.

Enligt honom handlar det normalt inte om folk som vill ta sig in i restaurangen, utan folk som följer vanans makt och vill nyttja gatan utanför.

– Här brukar jag gå tänker de väl och lyfter på bandet, förklarar han.

Men har ni tillräckligt med vakter i tjänst för att klara bevakningsuppdraget?

– Vi har fått ett uppdrag av polisen, där det ingår hur många vi ska vara.

Peter Maunula

044-18 55 53

peter.maunula@kristianstadsbladet.se

x
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons