Annons
Nyheter

Bombinsats spärrade av Rosengårds centrum

Hela Rosengårds centrum utrymdes på tisdagseftermiddagen efter att en misstänkt portfölj hittats. Köpcentrat hölls avspärrat i en dryg timme medan föremålet togs omhand.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Portföljen stod övergiven och ingen sade sig känna till vems den var. Det fick polisen att ta det säkra före det osäkra och skicka fram sin bombrobot på Rosengårds centrum på tisdagseftermiddagen.

Polisen fick kännedom om väskan via ett telefonsamtal vid 14-tiden. Malmöpolisens yttre befäl, Jesper Ingvert, betonar att det inte framfördes något hot, men att någon betecknat väskan som misstänkt.

Annons

Under tiden som bombinsatsen pågick - en dryg timme - utrymdes köpcentret. Av säkerhetsskäl spärrades även den södra parkeringsplatsen av.

Portföljen togs omhand av bombroboten och skulle, enligt Ingvert fraktas iväg för att senare skjutas sönder.

Hundratals personer berördes av bomblarmet. Vissa fick lämna sina arbetsplatser, andra kom inte åt sina bilar eftersom de stod innanför avspärrningarna.

Insatsen avblåstes vid 15.40-tiden.

Mikael Anjou
Daniel Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons