Annons
Nyheter

Bornholmstrafikken får statsbidrag

I och med att Bornholmstrafikken också i fortsättningen kommer att få statsbidrag kan man hålla 17 procent lägre priser än vad som annars hade varit fallet.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2002
Bornholmstrafikkens Villum Clausen. Bild ur YA:s arkiv.
Bornholmstrafikkens Villum Clausen. Bild ur YA:s arkiv.Foto: 

Efter mycket om och men har nu EU-kommissionen godkänt fortsatta bidrag - trots att det inte är helt förenligt med reglerna. Rutten med katamaranen Villum Clausen kunde lika gärna klassats som internationell färjetrafik och därmed nekats det statliga stödet. Så blev dock inte fallet. första gången Ole Almborg, ordförande i Bornholms Trafikkontaktråd, konstaterar att det är första gången som EU-kommisionen accepterar statsbidrag till en rutt som går genom tredjeland. - Det enda villkoret som kommissionen ställer är att Sverige inte har några invändningar, säger Ole Almborg till Bornholms Tidende.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons