GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Böter för tjuvfiske i Öresund

Nyheter • Publicerad 17 juni 2005

En fiskare från Gilleleje i Danmark ska betala 11700 kronor i böter för trålfiske i Öresund. Domen föll samma dag som svenska och danska myndigheter träffades för att diskutera åtgärder för att komma åt tjuvfisket, skriver Helsingborgs Dagblad.

Fiskaren ertappades förra året då han lade ut sin trål. Han hade fått upp 300 kilo torsk, som sattes ut i vattnet igen. Åklagaren är nöjd med domen, som också innebär att fiskaren dessutom ska betala 3000 kronor, vilket motsvarar fångstvärdet. (TT)

Helsingborg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.