Nyheter

Dubbel olycka vid kollision på E65

(Uppdaterad 20.26). Olyckan när en personbil kolliderade med en tankbil på E65:an i eftermiddags följdes av ännu en olycka. En anhörig till den svårt skadade mannen som klämts fast i personbilen åkte efter ambulansen i en akutbil, och när akutbilen kom in i Malmö kolliderade den med en annan bil.
Nyheter • Publicerad 19 december 2002

Olyckan på E65:an inträffade klockan 15.50 strax väster om avfarten till Sturup, i höjd med Tittente. En man klämdes fast i personbilen och fick klippas loss av räddningstjänsten. Enligt SOS Alarm följde en anhörig till mannen efter ambulansen i en akutbil, men i utkanten av Malmö krockade akutbilen med en annan bil. Den andra olyckan inträffade nästan exakt en timme efter den första. Den anhörige personen fick åka i ambulans den sista biten till sjukhuset, men ska enligt uppgift inte ha blivit allvarligt skadad. Det är inte känt vad som orsakade olyckan på E65:an. Tankbilen och dess förare ska ha klarat sig utan skador. Inget ska ha läckt ut eftersom tanken på lastbilen enligt SOS Alarm var tom. Trafiken på E65 stängdes av vid olycksplatsen och kunde börjas släppas på igen vid 17-tiden. Då hade dock fordonen ej ännu bärgats.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.