Nyheter

En del tåg är fortfarande inställda

Nyheter • Publicerad 24 februari 2007

En del tåg är fortfarande inställda och vissa kan vara försenade. Tidningsbärarna har haft svårt för att komma fram. Men några större olyckor i sydöstra Skåne har inte rapporterats till räddningstjänsten under natten till lördagen.

Tågen mellan Simrishamn och Ystad är ännu inställda på grund av snöovädret. Däremot kör tågen mellan Ystad och Malmö, om än med vissa förseningar.

Tidigt i morse fastnade ett godståg i Lockarp och blockerade därmed banan till Ystad och vissa tåg fick stanna och vänta. Tåget som avgick 8.15 från Malmö kunde dock ta sig fram med bara tio minuters försening.

Annars har trafiken med bussar och bilar flutit bättre i natt än förgående dygn. Både räddningstjänsten och polisen uppger att det varit lugnt. Några större olyckor på grund av vädret har inte rapporterats.

– Det har inte varit mycket jämfört med förra natten, säger Stellan Andersson, inre polisbefäl i Ystad.

Jessica Ziegerer

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.