Annons
Nyheter

En död när tåg krockade med bil

En människa dödades i dag när en bil blev påkörd av tåget på linjen mellan Bäckaskog och Fjälkinge utanför Kristianstad. Bilen kilades fast och släpades med loket ett hundratal meter.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2010
Foto: 
Foto: 

Anders Pålsson, vakthavande brandingenjör på räddningstjänsten i Kristianstad, uppger för TT att en person i bilen omkommit och att räddningspersonal arbetar med att få loss kroppen.

Polisen säger att bilen släpats med ett hundratal meter. Den ska ha kilats fast under fronten på loket, uppger Malin Bergkvist på Trafikverkets presstjänst.

Annons

Enligt Anders Pålsson inträffade olyckan på en järnvägskorsning som är försedd med bommar. Det är ännu oklart hur bilen ändå nått fram till spåret.

Till följd av olyckan ligger all tågtrafik nere på sträckan mellan Kristianstad och Blekinge. Skånetrafiken sätter in bussar i stället.

– Prognosen är att trafiken kan vara i gång igen till klockan 17, men det är osäkert, säger Bergkvist.

Martin Strandberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons