Nyheter

En dog vid skottlossning i Malmö

(Uppdaterad 17.56) En man dog och en annan skadades vid en skottlossning i natt på ett diskotek i Malmö. De båda skjutna männen var i 25-30 års åldern, uppger länsvakthavande Hans Järvestam vid Malmöpolisen.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2004

Strax före klockan fem på morgonen kom den 40-åriga gärningsmannen i bråk med en 25-årig man. Fyrtioåringen blev slagen och plockade då genast fram ett handeldvapen och sköt flera skott. Tjugofemåringen träffades så illa att han avled. Dessutom träffades en 32-årig man i bäckenregionen. Han vårdas nu på Universitetssjukhuset MAS. Tillståndet betecknas som stabilt. En polispatrull var på plats efter bara några minuter. Den fanns i området när larmet gick. Ett gott signalement från vittnen bidrog till att 40-åringen snabbt kunde gripas bara ett kvarter bort från brottsplatsen. Gärningsmannen använde en pistol. Polisen har tillvaratagit tomhylsor på brottsplatsen. Exakt vilken typ av vapen det handlar om ville spaningsledaren, kommissarie Börje Sjöholm vid länskriminalen, inte gå in på vid dagens presskonferens. Han ville inte heller säga något om hur många skott som avlossades. Några timmar efter gripandet anhölls mannen av jouråklagare Jenny Lindell. Fyrtioåringen förnekade brott vid de första förhören på lördagen och ville i övrigt inte säga något eftersom han ännu inte fått någon advokat. Senare under dagen förordnades advokat Sven-Eric Ohlsson som 40-åringens försvarare. - Han ska förhöras på nytt under söndagen, sade Jenny Lindell. Varför de två männen kom i bråk inne på nattklubben kunde polisen inte säga något om. Man beräknar att det fanns ungefär 100 gäster i lokalen när skjutandet började. Båda männen är sedan tidigare kända för polisen. Gärningsmannen har rört sig i sfären kring mc-gängen och han är tidigare dömd för bland annat grov misshandel, stölder och narkotikabrott. Offret har tidigare också gjort sig skyldig till våldsbrott. Fram till lördagseftermiddagen hade cirka 25 personer hörts av polisen om sina iakttagelser under skottdramat. Fler ska förhöras. Polisen gjorde också en teknisk undersökning av brottsplatsen. Avspärrningarna på krogen kunde dock hävas under eftermiddagen.

Joel Eriksson joel.eriksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.