Nyheter

Explosion i Malmö kan ha koppling till hot

Nyheter • Publicerad 8 december 2005

Polisen i Malmö var på torsdagen förtegen om utredningen kring explosionen kvällen innan i en gränd nära Stortorget.

Ett tjugotal fönster krossades i gränden, som går längs ena gaveln på Malmös rådhus med en restaurang i källarplanet. I andra änden vetter gränden mot tingsrättens lokaler.

Ingen människa skadades och utöver de spräckta rutorna blev det heller inga skador på omgivande husfasader. Den tekniska undersökning som ska klarlägga vilken typ av laddning det var pågick ännu på torsdagen.

Under natten kom uppgifter om ett möjligt samband med ett hot som polisanmäldes under onsdagseftermiddagen. Men polisen vill inte ge några upplysningar om vad hotet ska ha gått ut på, eller mot vem det riktades.

Både rådhuset och landshövdingens residens, även det vid Stortorget, utsattes för skadegörelse tidigare under kvällen. Den skyldige greps och polisen ser inget samband med explosionen ett par timmar senare. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.