Annons
Nyheter

Flygande chef får gå

Region Skånes flygande miljöchef Peter Erlöv tvingas bort från sitt jobb.
Nyheter • Publicerad 15 september 2011
Peter Erlöv slutar efter att ha flugit i tjänsten.Foto: 
Peter Erlöv.Foto: 

På torsdagen träffades en överenskommelse som innebär att Erlöv går med omedelbar verkan. Enligt ett pressmeddelande från Region Skåne läggs samtidigt internutredningen om Erlövs flygresor ner.

I slutet av juli avslöjade Kristianstadsbladet att Peter Erlöv gärna själv håller i spakarna när han flyger utomlands på tjänsteresor.

Annons

Kostnaden för att hyra flygplanet, 1 200 kronor per timme, har skattebetalarna stått för.

Erlöv har gjort minst sju sådana resor sedan han började 2008, förmodligen betydligt fler. Destinationerna har bland annat varit finska Kotka, Gdansk i Polen, Nordnorge, Shetlandsöarna samt danska Bornholm.

Planen har hyrts hos Ronnebys och Eslövs flygklubbar, där Erlöv är medlem.

Även inrikes resor och ytterligare resor till Danmark kan ha gjorts med hyrt flygplan. Men eftersom tjänsteresor inom Sverige och till Danmark inte kräver ansökan på samma sätt som resor till andra länder, är omfattningen oklar.

Vid minst två av resorna har Peter Erlöv haft med sig personer han känner privat.

Maria Sällberg
Matti Stenrosen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons