Annons
Nyheter

Fortsatt spaning efter försvunna kvinnor

Spaningen efter de två kvinnor som är försvunna i Sydsverige återupptogs på tisdagsmorgonen med bland annat helikopter och hundpatruller.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2005

I Agunnaryd utanför Ljungby saknas en 72-årig kvinna som varit försvunnen från sitt hem sedan i söndags. Flera kvadratkilometer runt hennes bostad söks igenom av polis och militär, men terrängen är hårt drabbad av lördagskvällens storm och nedfallna träd gör det mycket svårt att ta sig fram. Bitvis tvingas till exempel polisens hundförare att bära sina hundar.

Det är fortfarande flera plusgrader i området, men det har regnat under natten till tisdagen.

Annons

I trakten av Hörja utanför Hässleholm saknas en 55-årig kvinna. Hon anmäldes försvunnen på måndagsmorgonen av hemtjänsten och anhöriga. Spaningarna höll på fram till 22-tiden på måndagskvällen och återupptogs på tisdagsmorgonen. I närheten av kvinnans hem flyter Rökeån som för tillfället har mycket kraftigt vattenflöde. Redan under måndagen sökte räddningstjänsten i ån, men utan resultat.

Ytterligare en kvinna i 70-årsåldern saknades första dygnet efter stormen. Hon hittades på måndagen död i terrängen nära sitt hem utanför Olofström i västra Blekinge. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons