Annons
Nyheter

Fortsatt utredning av misstänkt priskartell

Konkurrensverket fortsätter granskningen av ett försök till misstänkt priskartell mellan åtta Volvohandlare i Skåne i höstas.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2003

- Vi håller på att gå igenom allt det material som vi samlade in och kopierade vid våra oanmälda besök hos Volvohandlarna, berättar Jimmy Dominius på konkurrensverket. Det var i mitten på december som konkurrensverket gjorde så kallade gryningsräder mot de åtta misstänkta Volvohandlarna i Skåne, bland andra Kristianstads Automobil AB i Hammar. Upprinnelsen var ett e-brev från försäljningschef Greger Kempe på Kristianstads Automobil till sju andra Volvohandlare i Skåne. I e-brevet föreslog han ett annonssamarbete för att sälja nya Volvobilar. - Jag ville att vi skulle gå ut i en gemensam annons med ett gemensamt pris. Jag hade då inte en tanke på att det skulle kunna uppfattas som ett försök till en priskartell, säger Greger Kempe. Vid ett krismöte hos Volvos Personbilars svenska försäljningsbolag i Göteborg dagen efter avslöjandet av e-brevet friade Volvo honom från misstanken om försök till priskartell. Besked om hur konkurrensverket ser på historien väntas tidigast till sommaren, enligt Jimmy Dominius. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons