Annons
Nyheter

Förundersökning återupptas mot polischef

Nyheter • Publicerad 3 maj 2005

Förundersökningen mot den polischef i Malmö som skrev ett grovt rasistiskt brev till bland andra kommunalrådet Ilmar Reepalu återupptas. Beslutet fattades av överåklagare Sven-Erik Alhem på tisdagen sedan han granskat fallet.

Brottsmisstankarna mot polischefen gäller hets mot folkgrupp. I brevet uppmanade han Reepalu att dra in på sitt "gigantiska understöd till alla jävla blattar i Malmö".

Annons

Eftersom brevet skrevs till ett kommunalråd blir det offentlig handling. Trots detta lade chefsåklagare Kristian Augustsson ned förundersökningen eftersom han ansåg att spridningen inte varit tillräckligt omfattande.

Men kritik väcktes eftersom ett liknande fall lede till en fällande dom 2002. Då dömdes en man till böter för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit ett e-postbrev till en stadsdelschef. (TT)

Malmö
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons