Annons
Nyheter

Gisslandramat i Kvidinge över

Den 34-årige man som rymde vid ett besök på Centralsjukhuset i Kristianstad i måndags kväll tog idag på förmiddagen gisslan och förskansade sig i ett hus i Kvidinge, utanför Klippan.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2002

Ett tiotal poliser belägrade under torsdagsförmiddagen huset och vid lunchtid var dramat över. Mannen lämnade huset och togs om hand av polisen, enligt polisens informationsansvarige Charley Nilsson. Det rörde sig, enligt polisen, om ett barn som fanns i hans våld. De närmare omständigheterna är inte kända. Polisen i Helsingborg och piketen från Malmö kom till platsen. Mannen betraktas som mycket farlig i trängda situationer. Han är häktad som misstänkt för grov misshandel i juli i Perstorp och för bland annat olaga hot mot en kvinna i Kristianstad. Han betraktas inte som farlig för allmänheten, men polisen varnade direkt efter rymnlingen de personer som råkat ut för honom. Polisen i Kristianstad redovisade i måndags utredningen till åklagare och åtal skulle, enligt tidsplanen, väckas på onsdagen i Helsingborg. Mannen fördes till Centralsjukhuset i måndags kväll för att genomgå en så kallad liten sinnesundersökning inför rättegången. Text:Lennart Svenezon

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons