Nyheter

Havererade lastbilar vållar problem

Sedan midnatt rapporterar polisen om sammanlagt 39 trafikolyckor i länet. Merparten av olyckorna har dock inträffat utan allvarligare fysiska skador på förarna. Enligt polisen har man stora problem med havererade lastbilar som blockerar körbanan och som är svåra att få loss.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2007

– Det började i natt. En lastbil körde vid tvåtiden av E4 i höjd med Åstorp. Den blockade det norrgående körfältet i flera timmar. Den bärgare som kallades till platsen lyckades inte få loss lastbilen. Först klockan nio på förmiddagen lyckades en kranbil få loss bilen, säger Mikael Persson, informatör på polisens länskommunkationscentral i Malmö.Flera mindre trafikolyckor har inträffat i norra Skåne. Inte minst på E4 där flera olyckor inrapporteras under dygnet. Bortsett från att haverade lastbilar har trafiken under fredagen hittills löpt utan större skador. Strax efter lunchtid trängdes en personbil av väg nio vid Svarte utanför Ystad. Färden slutade i ett träd och förare fördes till sjukhuset i Ystad med smärtor i nacken. Stora problem med mindre olyckor som vållat kaos i trafiken rapporteras också från centrala Malmö, Lund och från E6 i höjd med Vellinge och vid väg 110 vid rondellen utanför Landskrona.    Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.