Nyheter

Ingen resetidsgaranti från Skånetrafiken

Till skilland från SJ betalar Skånetrafiken inte ut någon ersättning till resenärer som inte kommer fram eller som kommer fram för sent. Skånetrafiken åberopar force majeur - oförutsedd händelse som man inte råder över.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2007

- Det ser så olika ut på olika ställen i länet. Frågan är dock under diskussion, säger Ulrika Mebius, informatör på Skåentrafiken. SJ gör dock en helt annan bedömning. Alla resenärer vars resa påverkats av snöovädret i Skåne kunde lämna in sin biljett på närmaste kontor och få en ny eller motsvarande ersättning i pengar.- Vi skulle kunna åberopa force majeur, men det har vi inte gjort sedan stormen Gudrun. Vi säljer punktlighet och då ska folk kunna lita på det. Det är viktigt för oss att om våra resenärer inte kan genomföra sin resa så ska man ha ersättning, säger Edvard Lind, pressinformatör på SJ.SJ:s resetidsgaranti innebär att man har rätt till en ny biljett eller motsvarande summa i pengar om man är 20 minuter försenad på en timmes resa, 40 minuter sen på en resa på mellan en och två timmar samt en timme sen på en resa som varar mer än två timmar.Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.