Annons
Nyheter

Jakten på överfallsman fortsätter

Tre kvinnor har nu utsatts för våldtäktsförsök i nordöstra Skåne. Polisen hör offren samtidigt som de kartlägger traktens kända sexualförbrytare. Det är ännu för tidigt att säga om det rör sig om en och samma gärningsman vid de tre överfallen.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2002

Den 30 juli klockan 00.15 inträffade det första våldtäktsförsöket. En 21-årig kvinna blev överfallen bakifrån på Merkantiltomten på Söder i Kristianstad. Kvinnan hade just parkerat sin bil när mannen smög upp bakifrån och drog in henne i ett buskage. Hon lyckades kämpa sig fri bland annat genom att bita gärningsmannen i armen. Natten till söndag överfölls den andra kvinnan. Även hon var i 20-årsåldern. Kvinnan överfölls på Fortunavägen i Kristianstad efter att hon besökt en nöjestillställning. Det fanns ett flertal vittnen vid överfallet. I Bromölla anmälde en 14-årig flicka att hon utsatts för ett våldtäktsförsök på Tians väg sent på söndagskvällen. Enligt polisrapporten cyklade mannen omkull henne och tog ett tag om hennes midja med den ena handen höll för hennes mun med den andra. Därefter försökte mannen bära in henne i ett buskage, men flickan lyckades komma loss och började skrika. Mannen flydde då från platsen på sin cykel. - Vi jobbar efter att försöka se något mönster i det, säger polisintendent Stefan Sintéus, chef på kriminalsektionen i polisområde nordöstra Skåne, till Kristianstadsbladet. Han ansvarar för utredningen. Utredningsarbetet är just nu inne i en fas där de utsatta flickorna hörs igen i hopp om att få fram ytterligare värdefull information. Samtidigt driver polisen utredningsarbetet även från andra hållet - utifrån tänkbara gärningsmän. Vi går igenom våra kända så att säga. Så nu skall vi se om vi kan hitta ett bra alternativ där att börja jobba med, säger Stefan Sintéus. Förhoppningsvis kommer offrens vittnesmål och sökandet efter tänkbara gärningsmän att resultera i någon eller några misstänkta. Text: Jimmy Vulovic

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons