Annons
Nyheter

Kidnapparna uppges kräva 10 miljoner

Siba-chefen Bengt Bengtsson står i dag i direktkontakt med sin sons kidnappare. Han accepterar kidnapparnas krav på lösensumma mot att sonen släpps fri. En upplösning kan vara nära, enligt en poliskälla.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2005

Ingen mer än Bengt Bengtsson vet hur stor lösensumma som kidnapparna begär, men det spekuleras i poliskretsar om tio miljoner kronor. Det rapporterar tidningen Aftonbladets nätupplaga på onsdagsmorgonen. Tidningens källor jämför lösensumman med lösen för Fabian Bengtssons gamle vän Erik Westerberg, som också kidnappades en morgon när han lämnade sitt hem i Stockholm.

Polisen riktar i dag ingen som helst kritik mot att Bengt Bengtsson förhandlar med kidnapparna:

Annons

" Vi har full förståelse för Bengtssons agerande, säger polisens presstalesman Mats Glansberg till Aftonbladet..

För övrigt vill han inte berätta hur polisen grupperar sig.säger vart misstankarna går, men enligt tidningen finns det områden i Halland som polisen bedömer som intressanta: Fjärås, Kungsbacka, Åsa och Frillesås.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons