Nyheter

Kraftiga förseningar i fjärrtrafiken

(Uppdaterad 11.40). Lokaltrafiken i Skåne har kommit gång igen efter det strömavbrott som lamslog Malmö central i dag på morgonen. Däremot dras fjärrtrafiken fortfarande av förseningar på upp emot 30 minuter till följd av felet.
Nyheter • Publicerad 26 september 2002
Ett elavbrott på Malmö central ledde till kraftiga förseningar i tågtrafiken. Arkivbild
Ett elavbrott på Malmö central ledde till kraftiga förseningar i tågtrafiken. ArkivbildFoto: 

Lokal- och Pågatågstrafik går enligt uppgift från SJ:s trafikavdelning i Malmö nu utan förseningar. Däremot dras fjärrtrafiken till och från Skåne fortfarande av kraftiga föseningar. Förseningarna berör också Öresundstrafiken. Enligt Håkan Kiendel, chef för SJ:s trafikkontor i Malmö, orsakades tågstoppen av ett kontaktledningsfel på Malmö central vid sjutiden på torsdagsmorgonen. - Vi vet fortfarande inte vad som orsakade felet. Klart är att det inte var våra tåg som orsakade strömavbrottet, säger han. Ystadtåget med avgångstid 06.41 tvingades evakuera passagerarna inne på banområdet och samtliga passagerar tvingades gå till fots in till centralstationen. Det därpå följande ystadståget stannade på Östervärn där passagerarna fick kliva av för vidare transport till sina slutdestinationer i Malmö. Banverket hade hoppats på att trafiken skulle komma i gång vid 8.30-tiden, men så skedde inte. Efter en knapp timme kunde några av stationens spår öppnas för trafik. Från och med 10.30 ska alla lokaltåg inom Skåne hålla tidtabellen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.