Nyheter

Kristianstad klassat som krisområde

Räddningstjänsten i Kristianstad har beslutade att förklara hela Kristianstad som krisområde. Ett beslut som bland annat innebär att hela området omfattas av räddningstjänst.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2002
Kristianstad under vatten. BILD: PETER ÅKLUNDH.
Kristianstad under vatten. BILD: PETER ÅKLUNDH.Foto: 

Vattnet står högt i Helgeå i Kristianstad. Båtklubbens Douglas Persson tittar till stugorna som står under vatten. BILD: BOSSE NILSSON."Vattnet står högt i Helgeå i Kristianstad. Båtklubbens Douglas Persson tittar till stugorna som står under vatten. BILD: BOSSE NILSSON. I praktiken tar räddningstjänsten nu över hela ansvaret från kommunen för skyddsåtgärder i hela centralorten. Det rapporterar de skånska P4-kanalerna nu på eftermiddagen. Bakgrunden är det höga vattenståndet i Helge å och prognoser om ännu högre nivåer de närmaste dagarna. Hammarslundsvallen är nyckeln i kampen mot vattenmassorna. Brister vallen är det kris i Kristanstad. BILD: PETER ÅKLUNDH/KRISTIANSTADSBLADET."Hammarslundsvallen är nyckeln i kampen mot vattenmassorna. Brister vallen är det kris i Kristanstad. BILD: PETER ÅKLUNDH/KRISTIANSTADSBLADET. Räddningstjänstläget betyder, enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänsten i Kristianstad, inte att den enskilde befrias från ansvar och kostnader för egna ingripanden mot vattnet. Tivoliparken i Kristianstad. BILD: PETER ÅKLUNDH."Tivoliparken i Kristianstad. BILD: PETER ÅKLUNDH. Räddningstjänsten uppmanar dessutom allmänheten att respektera avspärrningarna och invallningarna vid Tivoliparken, Barbacka, Lastageplatsen och Hammarslund.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.