Nyheter

Kungens Skånebesök avslutades i Kristianstad

Kungen avslutade vid 16.30-tiden på måndagen besöket i Skåne med en visit i Kristianstad och på Håslövs ängar. Därmed var det skånska endagarsbesöket över. Kungen flög hem från flygplatsen i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2004

Eskorterad av en polishelikopter, fem motorcykelpoliser, ett antal polisbilar och en följebil med säkerhetsfolk anlände kung Carl XVI Gustaf till Kristianstad en minut före utsatt tid klockan 12.39. Solen stekte på de som samlats på trottoaren vid restaurang Kippers för att få en skymt av kungen, som var klädd i brun blazer, ljusblå skjorta och grå byxor. Kungen åkte tillsammans med landshövding Bengt Holgersson, som presenterade kungen för besökets värdar: kommunfullmäktiges ordförande Bo Kristiansson, kommunstyrelsens ordförande Heléne Svensson och Sven-Erik Magnusson från Kristianstads Vattenrike - Det gick ju lugnt och fint, sa Barbro Mårtensson, som stått en stund och inväntat följet för att få en skymt av kungen. - Han var helt privatklädd, kommenterade hon vidare. Efter lunchen inleddes besöket officiellt nere vid Ekomuseum Kanalhuset klockan 13.50 då det fanns möjligheter för allmänheten att se kungen. Sedan fortsatte kungaföljet ut i Vattenriket och till Håslövs ängar. En halvtimme senare blev det båttur på Helge å och Hammarsjön genom Vattenriket till Håslövs ängar. Där väntade en kortpromenad från båten över Håslövs ängar med fågelskådning och information innan kungen klockan 16.30 lämnade Kristianstad för avfärd till flygplatsen. Text: Birgitta Mattisson Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.