Annons
Nyheter

Länsrätten godkänner regionbeslut

Regionstyrelsen gjorde inte fel när den sade ja till att det personalägda bolaget Vårdpartner AB skulle kunna hyra lokaler och utrustning på Ängelholms sjukhus för att ta emot patienter med privata sjukförsäkringar på sin fritid.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2003

Länsrätten avslår överklagandena från regionrådet Sven-Erik Bergkvist (s) och en privatperson. Beslutet fattades av en oenig regionstyrelse ett par veckor före valet. Socialdemokraterna och vänsterpartiet protesterade mot beslutet. Sven-Erik Bergkvist hävdade i sitt överklagande att beslutet var av principiell art och därför skulle beslutas i regionfullmäktige. I september bromsades samarbetet mellan sjukhuset och Vårdpartner AB av länsrätten tills den tagit ställning till om beslutet stred mot kommunallagen. Nu har länsrätten kommit fram till att regionstyrelsen inte överskred sina befogenheter och att beslutet inte ska upphävas.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons