Annons
Nyheter

Lasarettet anmäler sig själv

En 15-årig flicka avled i slutet av januari efter att hon vårdats på Trelleborgs lasarett. I förra veckan anmälde lasarettet sig själv enligt Lex Maria till Socialstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2003

- Som jag ser det har inga fel begåtts utan det handlar om när sjukdomar är som mest rysansvärda. Men för att alla ska kunna gå vidare, både anhöriga och personal, har jag lämnat in en Lex Maria-anmälan till Socialstyrelsen för att få en opartisk bedömning, berättar Sven Lindgren, chefläkare och ansvarig för kvaliteten och patientsäkerheten på lasarettet. Det var en kväll i slutet av januari som flickan insjuknade i influensaliknande symtom. Dagen därpå därpå åkte hon till akutmottagningen i Trelleborg. Hon undersöktes av en jourläkare som misstänkte akut leukemi. Flickan transporterades därför till barnkliniken på Universitetssjukhuset Mas i Malmö där hennes tillstånd tolkades som om hon hade fått hjärnhinneinflammation. Behandling sattes in, men flickans tillstånd förvärrades och hon avled några dagar senare.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons