Annons
Nyheter

Livstids fängelse för mord i kidnappningsdrama

Straffet blev livstids fängelse för en 36-årig man i det kidnappningsdrama som ägde rum i Skåne i somras. Två män fördes bort från Malmö. Den ene hittades mördad, den andre svårt misshandlad.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2005

Totalt har fem män stått åtalade för dåden, men två av dem släpptes när rättegången avslutades i december. De båda friades när tingsrättens dom föll på tisdagen. Två andra män, 30 och 33 år gamla fick vardera tre års fängelse för deras inblandning i dådet.

Enligt åtalet skulle de fem männen hämnas för en påstådd våldtäkt mot en kvinnlig släkting till dem. Den förste som kidnappades, en 19-åring, misshandlades illa och hittades i en park i Malmö. Det andre offret, en 28-årig man, hade hunnit vittna om den kidnappningen för polisen innan han också fördes bort och senare hittades med halsen avskuren i ett skogsområde utanför Hässleholm.

Åtalspunkterna har gällt bland annat mord, människorov, grov misshandel, olaga tvång och övergrepp i rättssak. Rättegången har hållits i tingsrättens säkerhetssal. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons