Annons
Nyheter

Ljudlig kritik vid första mötet i rådhuset

Region Skånes första fullmäktigemöte i det nya rådhuset blev något av en antiklimax. Flera klagade över det dåliga ljudet och några tyckte att de inte kunde hänga med i debatterna.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2014
Foto: 

- Inte ens jag kan göra mig hörd här, sa fullmäktiges ordförande Annika Annerby Jansson (M) och dunkade klubban i bordet.

Det var efter lunch och ledamöterna skulle återsamlas. Men hennes röst drunknade i sorlet när folkvalda i små grupper stod och pratade med varandra, och ljudet studsade omkring mot de hårda väggarna och golvet.

Innan dess hade församlingen efter en lång debatt antagit femklöverns förslag om nytt trafikförsörjningsprogram för Skåne. S och V var emot, på grund av några formuleringar i programmet. Bland annat det om att regionen är positiv till kommersiell trafik och uppfattar dessa som bra möjligheter att utveckla och bredda trafikutbudet till kunderna.

Maria Sällberg
Clifford Johansen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons