Annons
Nyheter

Mål om människohandel till hovrätten

Nyheter • Publicerad 23 maj 2005

Målet med den 17-åriga Kosovoflicka som tvingades till prostitution i Sverige kommer upp i hovrätten. Hittills har i vart fall en av de dömda männen överklagat Borås tingsrätts dom. Tiden för att överklaga går ut den 8 juni.

Det var i förra veckan som sex män dömdes till straff varierande mellan dagsböter och fem och ett halvt års fängelse. Brottsrubriceringen var bland annat människohandel och köp av sexuella tjänster.

Annons

Flickan har ett tillfälligt uppehållstillstånd som går ut vid månadsskiftet och enligt hennes målsägandebiträde, advokat Maria Stureson, kommer åklagaren att begära förlängning till hovrättsförhandlingarna.

– När förhandlingarna i hovrätten är avklarade kommer jag att ansöka om permanent uppehållstillstånd för henne, såvida inte hennes egen uppfattning förändras, säger Maria Stureson till TT.

Flickan, som för närvarande lever i ett skyddat boende här i Sverige, vågar inte återvända till Kosovo. (TT)

Borås
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons