Annons
Nyheter

Malmöpolis tar hjälp från hela riket

Trots flera hundra tips har polisen ännu ingen misstänkt i utredningen om det senaste årets runt 15 oförklarliga skjutincidenter i Malmö. Runt 50 extrainsatta poliser har kallats in, och begäran har även gjorts till Rikspolisstyrelsen om fler poliser även från övriga delar av landet.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010
Ulf Sempert och Börje Sjöholm.
Ulf Sempert och Börje Sjöholm.Foto: 

- Rikspolischefen har gett klara besked att här ska hela Sverige hjälpa till, säger Ulf Sempert, polismästare i Malmö.

De extra poliser som kallas in ska bland annat patrullera till fots, med hästar, på motorcyklar och i bilar, fordon som de har med sig till Malmö.

Annons

- Vi planerar för en uthållighet för ett antal veckor och månader framöver, säger Ulf Sempert.

Malmöpolisen får nu extra hjälp från Skånes övriga polisdistrikt. Enligt polisen märks också att den ökade polisnärvaron uppskattas av Malmöborna.

- Vi har fått ett oerhört gott bemötande, säger Ulf Sempert.

Närvaron gör det också enklare att komma i kontakt med folk för att inhämta information. Polisen behöver ännu fler tips för att komma vidare, fram till ett gripande av skytten.

- Ofta är det så att det lilla tipset som kanske inte verkar vara så betydelsefullt kan var det mest värdefulla, säger Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalen Skåne.

En person har skjutits till döds och åtta personer har skadats i skottlossningarna, som enligt polisen utförts av en ensam man. I flera fall har samma grovkalibriga handeldvapen använts.

Mannen tros vara 20-40 år och så bekant med staden att han snabbt och möjligen med hjälp av fordon tar sig från platserna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons