Annons
Nyheter

Man fick fängelse för pistolhot

En 55-årig man från Söderslätt har dömts till tre månaders fängelse sedan han hotat en annan man och avlossat ett hagelskott från en startpistol mot den andre mannen.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2003

55-åringen ska också betala ett skadestånd för kränkning på 8 000 kronor till den drabbade. Händelsen inträffade i en kontorslokal i Trelleborg där 55-åringen arbetade. Där kom 55-åringen i delo med den drabbade som kommit dit för att träffa en tredje person. Av domen framgår att 55-åringen bad den drabbade att lämna platsen samtidigt som han uttalade sig kränkande om honom. De inblandade började munhuggas och 55-tog plötsligt fram en startpistol från sin byrålåda. 55-åringen gjorde en mantelrörelse och riktade pistolen mot den drabbades huvud och uppmanade honom att flytta på sig. Sedan avlossade han ett hagelskott med startpistolen som träffade en dörr en halv meter bort från den andre mannen. Därefter skiljdes männen men den drabbade återkom senare samma dag för att få en förklaring till varför 55-åringen uppträtt som han gjort. 55-åringen ursäktade sig men tillade också - enligt den drabbade - att han alltid hade pistolen med sig. Inför rätten förklarade 55-åringen att han bara ville skrämmas och att han inte varit medveten om han laddat pistolens pipa med hagelskott. Han erkände sig dock skyldig till olaga hot och vapenbrott, vilket han också döms för av Trelleborgs tingsrätt.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons