Annons
Nyheter

Man omkom efter kontakt med elledning

Nyheter • Publicerad 25 maj 2005
Foto: 
Foto: 
050525. Medelålders man onkom i Kristianstad när han kom i kontakt med högspänningsledning (16000 volt). Bild: Peter Åklundh, Kristianstadsbladet
050525. Medelålders man onkom i Kristianstad när han kom i kontakt med högspänningsledning (16000 volt). Bild: Peter Åklundh, KristianstadsbladetFoto: 

Vid lunchtid omkom en man i samband med att han kommit i kontakt med eller för nära högspänningsledningar på stationsområdet i Kristianstad.

Det var en medelålders man, som av okänd anledning, klättrat upp på en bulkvagn och kommit i kontakt med eller för nära en högspänningsledning med 16 000 volt som gick över vagnen. Mannen började brinna och avled.

Annons

Personer som arbetade på bangården såg ljusskenet och slog larm. Två ambulanser, tre räddningsfordon och polis ryckte ut. Redan på väg till platsen begärde räddningsledaren tågstopp och avkoppling av strömmen. När de kom fram mätte de först att allting var strömlöst, därefter skyddsjordade de ledningarna och gick upp på vagnen. Då konstaterade de att mannen var död. Efter cirka en timmes tiden kunde tågtrafiken mellan Karlskrona och Hässleholm släppas på igen.

Lennart Svenezon

Kristianstad.
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons