Nyheter

Människosmugglare begärda häktade

De två norska medborgare som misstänkts för brott mot utlänningslagen begärdes på tisdagen häktade i Trelleborg. Häktningsförhandling hålls på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2002

I lördags påträffades sex passlösa personer i Trelleborgs hamn. De omhändertogs och sökte omedelbart asyl i Sverige. De asylsökande är kosovoalbaner och romer och hade fått hjälp med inresan av två norrmän som misstänks för människosmuggling. - Vi har pratat med de asylsökande. De säger att de rest från södra Tyskland när de av en tillfällighet träffade på de två norrmännen i Rostock. Den förklaringen tror vi inte mycket på, säger Peter Norén, kriminalinspektör vid polisens gränssektion. Den asylsökande familjen, man, hustru och tre barn samt mannens mamma, var på väg till mannens bror i Norge. De har redan sökt asyl i Tyskland och Migrationsverket kommer sannolikt att skicka tillbaka dem dit enligt regeln om första asylland. De två norrmännen, 53 respektive 28 år, är misstänkta för brott mot utlänningslagens kapitel 10 om människosmuggling.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.