Nyheter

Ny anlagd brand i Kristianstad

Kristianstad drabbades på onsdagsmorgonen av en ny anlagd brand när det brann hos Kristianstads Park & Trädgårdsmaskiner på Karlsgatan ute på Långebro.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2004

Klockan 03.25 upptäckte tidningsbudet Magnus Nordqvist att rök vällde ut från en maskinbyggnad och att det brann i takskägget på en byggnad som ligger bara ett stenkast intill en bostadsfastighet. - Genom att banka på en dörr lyckades jag väcka ett sovande par och förmå dem att ta sig ut ur sin bostadsfastighet. Jag vågar inte tänka tanken på vad som kunnat hända eftersom en Shell-mack ligger mycket nära den eldhärjade byggnaden och på andra sidan bor det folk i ett höghus, säger Magnus Nordqvist. Räddningskårerna från Tollarp och Arkelstorp utförde släckningsarbetet. Tack vare att elden upptäcktes i tid kunde skadorna begränsas. Några maskiner förstördes liksom taket på maskinbyggnaden. - Det här känns verkligen otäckt. Det är andra gången jag drabbas av brand. Förra gången var 1989 när jag bodde ute på Lillö. Tur att tidningsbudet var så uppmärksam annars hade det kunna slutat väldigt illa förklarar Erik Pettersson, ägare till Kristianstads Park & Trädgårdsmaskiner. Polisen spärrade under onsdagsmorgonen av ett område och skall under dagen genomföra en teknisk undersökning.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.