Annons
Nyheter

Ny länspolismästare till Kristianstad

- Skånepolisen har rykte om att vara en av de bästa poliskårerna i Sverige. Den säger den alldeles nytillträdde länspolismästaren Anders Danielsson som i dag gästade polishuset i Kristianstad till Kristianstadsbladet.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2002

Anders Danielsson har utsetts av regeringen och efterträder Hans Wranghult som går i pension. Han har varit polis i Uppsala sedan 1984 och var senast chef för utvecklings- och strategienheten vid Rikspolisstyrelsen, där han under de senaste åtta åren har haft olika chefsbefattningar. Han är även sakkunnig i statliga beredningen för rättsväsendets utveckling. Han är 48 år, gift med två barn och bor utanför Malmö. Det blev många nya ansikten i korridorerna när länspolismästaren kom till Kristianstad. - Jag ska använda tiden fram till jul för att lära känna personalen och organisationen. Innan dess har han ingen programförklaring, men talar om det viktiga i att ta itu med vardagsbrottsligheten. - Det finns en allmän oro kring den grövre brottsligheten, men en viktig uppgift för oss är att skapa trygghet och genom att ta itu med vardagsbrotten kan man förebygga mycket av den grövre brottsligheten. Polisbrist har blivit ett ord i var mans mun. Efter bara en vecka på tjänsten vill Anders Danielsson inte lova några större personalökningar. -Jag har inte satt mig in i personalsituationen ordentligt än, men det gäller att göra det bästa vi kan med de resurser vi har. Men Skånes 2000 poliser ska bli 2220 år 2004. Text: Marcus Haraldsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons