Nyheter

Ny snö väntas i eftermiddag

Nyheter • Publicerad 24 februari 2007

Ny snö eller snöblandat regn är på väg in över sydöstra Skåne. Vägbanorna kan bli glashala i eftermiddag och orsaka nya stora problem i trafiken.

Under lördagseftermiddagen faller ny snö över ett redan vitt Skåne, visar prognoser från SMHI. Det finns också en risk för att snön är mycket blöt och kan orsaka problem med underkylt regn.

– Det kan verkligen bli halt. Det ser ut som om det blir noll grader runt Ystad och då blir det mer snöblandat regn som faller. Det blir förmodligen vädligt besvärligt, säger Eva Brokhöj, meteorolog på SMHI.

Dessutom kommer det att blåsa ordentligt det närmaste dygnet. Eftersom snön väntas vara tung tror hon dock inte att den kommer att flyga runt lika mycket som den gjort de senaste dagarna i Skåne.

– När den är våt klibbar den ihop mer och bilr tyngre.

SMHI har gått ut med en varning av klass 1. Det innebär att man förutspår en väderutveckling som väntas innebära vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Varningen gäller ett dygn framöver. Åtminstone till imorgonbitti tror Eva Brokhöj att ovädret håller i sig. Sedan kommer mild luft in över området och temperaturen stiger till ungefär tre plusgrader.

Jessica Ziegerer

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.