Annons
Nyheter

Nya regionledningen kontrollerar inköp

Den nya politiska majoriteten i Region Skåne ser, med hjälp av produktionsstaben, över de upphandlingar av tjänster som pågår. Väldigt många förvaltningschefer ska skicka in sina svar senast på måndag.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2002

- Vi har inga direkta förväntningar på vad inventeringen ska ge. Men vi vet att ett antal upphandlingar är på gång. Det finns skäl att titta på dem utifrån de värderingar vi har, och vad vi anser ska ligga bakom en upphandling, säger Uno Aldegren (s). Socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet har inte för avsikt att behålla konkurrenskansliet och konkurrensprogrammet som de borgerliga introducerade när de trädde till för fyra år sedan. - Vår utgångspunkt är att om vi ska ha någon konkurrens ska det vara till nytta för verksamheten, inte för konkurrerandets egen skull, fortsätter Uno Aldegren. Han nämner städning som ett exempel på när socialdemokraterna varit kritiska till att lägga ut verksamhet på entreprenad. Driver Region Skåne städningen i egen regi kan man exempelvis kombinera städandet med andra bra arbetsuppgifter, för att få variation. Så fungerar det inte om uppgiften läggs ut på entreprenad. Inventeringen som görs nu ska ge svar på vilka tjänsteupphandlingar som pågår och i vilken omfattning. Den ska också ge svar på i vilket skede av upphandlingen man är, och hur den verksamhet man är beredd att upphandla drivs i dag. Text: Gunilla Ingels gunilla.ingels@kristianstadsbladet.se

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons