Annons
Nyheter

Nytt sexuellt ofredande i Nordöstskåne

Nu sätter polisen i Kristianstad in alla tillgängliga resurser för att få fast den misstänkte sexvåldsman som tycks härja inom polisområde nordost.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2002

Krimchefen Stefan Sintéus avslöjar dessutom att man fått in en ny anmälan där en man i 25-30-årsåldern antastat tre 10-åriga flickor i Bromölla. - Det här fallet handlar om sexuellt ofredande men vissa saker har likheter med de tre fallen om försök till våldtäkt som vi utreder. Fallet är intressant eftersom en cykel också är inblandad, framhåller Stefan Sintéus för Kristianstadsbladet. Tre flickor från Bromölla har anmält att de den 13 juli varit i Kristianstad. När de steg av klockan 23 vid Nygatan såg de en man stå i ett buskage. Byxor och kalsonger var neddragna och han höll på att onanera. - Flickorna blev väldigt rädda när de såg mannen. De såg också en cykel ligga bredvid mannen. Lämnat signalement Flickorna har kunnat lämna ett signalement på honom. De beskriver honom som en man i 25-30-årsåldern, skägg eller stubb runt munnen, säger Stefan Sintéus. Polisen jobbar hårt med att gripa en misstänkt gärningsman. - Vi har haft folk inne till förhör om de två våldtäktsförsöken i Kristianstad och det i Bromölla. Igår fanns folk i Bromölla får att kolla vittnesberättelser. Någon misstänkt är inte gripen. Vi hoppas kunna klara upp de här fallen. Krimchefen utesluter inte att det förekommit tidigare fall men där målsägaren inte vågat anmäla till polisen. - Jag vädjar till allmänheten att göra anmälan om det skett några övergrepp. Det är mycket viktigt för oss att veta. Ju större utredningsmaterial vi har desto bättre och lättare är det att jobba, säger Stefan Sintéus. Text: Lars Åström

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons