Annons
Nyheter

Oklart motiv för dödsskjutning

Polisen har ännu inget klart motiv till varför en 49-årig man på tisdagskvällen sköts ihjäl vid sin bostad i Hjärnarp.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2005

En 54-årig man är sedan onsdagseftermiddagen anhållen som skäligen misstänkt för mordet. Mannen är enligt Hallandsposten hemmahörande i Laholm, några mil norr om skånska Hjärnarp.

49-åringen hittades av sin son sent på tisdagskvällen. Mannen var skjuten i huvudet och låg i garaget intill hemmet. Pappan var då fortfarande vid liv, men avled på onsdagsmorgonen på Helsingborgs lasarett.

Annons

Vittnen ska före mordet ha observerat en bil i närheten av 49-åringens villa. Efter rikslarm hittades bilen nära sin ägares, den 54-årige mannens, bostad, skriver Helsingborgs Dagblad.

Men vilket samband som funnits mellan 54-åringen och den döde 49-åringen var ännu på torsdagen oklart.

Polisen arbetade under dagen med att förhöra personer i de båda männens bekantskapskrets.

– Vi kartlägger både offrets och den misstänktes umgängeskrets för att få fram ett motiv. Men vi har i nuläget inget nytt vi kan berätta, säger Charley Nilsson, informatör hos polisen i nordvästra Skåne, till TT.

Förutom förhör pågick under torsdagen även teknisk undersökning av 54-åringens bil, samt 49-åringens bostad. Både färska fotspår och bilspår säkrades redan tidigt på platsen.

Misstankegraden hade på torsdagseftermiddagen inte förändrats för den anhållne 54-åringen. Mannen är fortfarande endast skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden. (TT)

Ängelholm
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons