Annons
Nyheter

PerT Ohlsson får friare roll på Sydsvenskan

Sydsvenskans politiske chefredaktör sedan 15 år, PerT Ohlsson, lämnar sin tjänst och övergår till en friare roll på tidningen som politisk krönikör.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2005

Beskedet lämnades på onsdagen sedan bolagsstyrelsen informerats om Ohlssons önskemål.

PerT Ohlsson är en av landets mest namnkunniga politiska debattörer och analytiker. Men som arbetsledare utsattes han för ett par år sedan för hård kritik efter en konflikt på den politiska redaktionen.

Annons

Motsättningarna slutade med bland annat kritik från Arbetsmiljöinspektionen och att två medarbetare köptes ut av tidningen.

Ohlssons besked tog journalistklubbens styrelse på sängen. Men Thomas Löfquist, fotograf på tidningen och journalisternas personalrepresentant i bolagsstyrelsen, välkomnade beslutet.

– Alldeles utmärkt. Det är bra att PerT Ohlsson fortsätter att skriva i tidningen. Han är en mycket uppskattad debattör. Vi är också nöjda med att han samtidigt lämnar ifrån sig det formella personalansvaret, säger Löfquist.

Enligt honom är "kungariket" inte så stort att det behövs två chefredaktörer även om den saken är en ren ägarfråga.

Sydsvenskans styrelseordförande Thomas Axén säger till tidningens nätupplaga att förändringen inte blir särskilt dramatisk ur läsarperspektiv. (TT)

Malmö
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons