Nyheter

PNB tvingas sälja av dotterbolag

Percy Nilssons byggbolag PNB har problem med likviditeten. Nu tvingas PNB halvera antalet anställda, uppger Sydsvenska Dagbladet.
Nyheter • Publicerad 26 september 2002

PNB ska gå från 2100 anställda till bara 1000. Det innebär att Percy Nilsson säljer av sin verksamhet i Stockholm och Göteborg för att koncentrera sig på sitt kärnområde. - Vi säljer av dotterbolag uppåt landet nu, i Stockholm och Göteborg, och koncentrerar oss till Malmö där vi är hemma och blir positivt bemötta. Det händer väl något i det här månadsskiftet och något i nästa. Sedan ska vi inte ha sådana problem längre, säger Percy Nilsson till tidingen. Det är den stora nedgången i bredbandsbranschen som ligger bakom PNB:s ekonomiska problem. Bolaget har till exempel investerat stort i aktier hos bredbandsbolagen Utfors och Song som i sin tur drabbats av stora ekonomiska bekymmer. PNB:s aktier har förlorat i värde samtidigt som det är oklart om hur mycket av bolagets fordringar gentemot bredbandsbolagen som det går att rädda.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.