Annons
Nyheter

Polisen hoppas på DNA-spår

Jakten på den person som ligger bakom den senaste tidens skottlossningar i Malmö går vidare. Polisen hoppas ha säkrat DNA från den man som i lördags misshandlade och eventuellt avlossade skott mot skräddaren och frisören Naser Yazdanpanah i Augustenborg.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2010
Polisen spärrade av kring skrädderiet efter att man hittat kulhål i fönsterkarmen. Butiken ligger i stadsdelen Augustenborg i östra Malmö.
Polisen spärrade av kring skrädderiet efter att man hittat kulhål i fönsterkarmen. Butiken ligger i stadsdelen Augustenborg i östra Malmö.Foto: 
Ewa-Gun Westford, polisen.
Ewa-Gun Westford, polisen.Foto: 

- Skräddaren fick ju en så kallad dansk skalle. Så vi har topsat, tagit kläder och prover. De skickar vi direkt i morgon bitti till SKL för analys, säger Malmöpolisens informatör Ewa-Gun Westford till Aftonbladet.se.

Om proverna innehåller DNA kan polisen hitta mannens identitet, ifall proverna matchar mot någon av de tidigare dömda och misstänkta brottslingar som finns i registren.

Annons

- Vi kan få svar redan under måndagen, eller i veckan, säger informatören Calle Persson till Expressen.se.

Under söndagskvällen duggade larmen om misstänkta skottlossningar tätt.

- Från klockan 20 har vi fått åtta-tio larm. Vi har åkt på alla men inget har visat sig vara skarpt, säger Sofie Österheim på Skånepolisens ledningscentral till TT.

De senaste dagarna har polisen fått in runt hundra tips från allmänheten, med allt från luddiga uppfattningar till namnuppgifter.

- Det är ett enormt jobb som tar tid att gå igenom, säger Charley Nilsson, informatör på Skånepolisen.

Att Malmöborna är på helspänn fick en yngre kvinna erfara, när två polispatruller stannade henne vid Nobeltorget på söndagskvällen.

- En uppringare larmade om en kvinna i mörka kläder och shorts som hade ett hölster vid låret med ett vapen i, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

Men kvinnan var ingen mystisk skytt. Hon var på väg till en maskerad.

- Vi påpekade olämpligheten i klädseln, säger Persson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons