Annons
Nyheter

Regional utveckling får inte kosta mer

På grund av det dåliga ekonomiska läget i Region Skåne får regional utveckling inte kosta mer 2003 än tidigare. Den bedömningen gör direktören för regional utveckling, Monica Yngvesson. Hon utgår från att ny verksamhet får lösas genom omprioriteringar eller en anpassning av ambitionsnivån.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2002

Men det finns satsningar som kräver mer resurser. Ett exempel är utökningen av marknadsföringssatsningen på 15 miljoner kronor som regionfullmäktige fattade beslut om i juni. Dessutom behövs det mer resurser om ungdomsforum och ungdomskraft ska bli en permanent verksamhet och inte drivas som projekt längre. Det beräknas kosta 800000 kronor. I de här fallen måste pengar tas från annat håll än ur regionala utvecklingsberedningens budget. I nästa vecka klubbar regionala utvecklingsberedningen i Region Skåne budgeten för 2003, men på grund av maktskiftet kan inriktningen och fördelningen förändras senare. Bland annat har socialdemokraterna sagt att de vill satsa 40 miljoner kronor på kollektivtrafiken så att taxorna inte behöver höjas. Den 22 november kommer den nya regionstyrelsen att ta ställning till budgeten. I beslutsunderlaget konstaterar Monica Yngvesson att regionens ekonomiska läge måste respekteras även av dem som arbetar med regional utveckling, trots att det är sjukvården och inte utvecklingsdelen som dragit över budgeten. Samtidigt betonar hon hur viktigt det är att Region Skåne kan fortsätta sitt utvecklingsarbete. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons