Nyheter

Scan flyttar grisslakt till Kristianstad

Scan planerar att lägga ned all slakt och styckning i sin anläggning i Skara, skriver ATL, Lantbrukets affärstidning, på nätet.
Nyheter • Publicerad 15 september 2009

Slakteriet är Scans största anläggning i Sverige och Sveriges näst största grisslakteri. 650 000 grisar slaktas i Skara varje år. Där slaktas också drygt 65 000 nötkreatur.

Läggs slaktdelen och styckningen ned berörs flera hundra anställda. Enligt ATL vill också Scan lägga ned eller sälja sin anläggning på Gotland i Visby.

Slakten av nötkreatur ska sedan flyttas till Linköping och slakten av grisar till Kristianstad.

På Scan vill man på måndagen inte kommentera uppgifterna, utan hänvisar till en presskonferens på tisdag eftermiddag.

– Det jag kan säga är att det handlar om en ny produktionsstruktur och för Kristianstads del är perspektivet positivt, säger kommunikationsdirektör Margareta Thorgren till KB på måndagen.

Scan ägs av HK Scan, som i sin tur i huvudsak kontrolleras av finska LSO Andelslag, en organisation för finska köttbönder.

TT & Peter Maunula
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.