Annons
Nyheter

Scandlines-färja renoverad för 85 miljoner

Världens största kombifärja har blivit ännu större - åtminstone invändigt. Scandlines kunde på måndagen åter sätta in färjan Mecklenburg-Vorpommern i trafik, efter en tremånaders ombyggnad som kostat totalt 85 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2003

Det 200 meter långa och 28 meter breda fartyget räknas, tillsammans med M/S Skåne som också trafikerar linjen Trelleborg-Rostock, som de största fartygen med kombinerad passagerar-, lastbils- och järnvägstrafik. Eller Ro/Pax-fartyg, som man säger i färjenäringen. Mecklenburg-Vorpommern har nu byggts om för att få mer plats för lastbilar och personbilar. Dessutom har färjan begåvats med en sidoport, som komplettering till den akterport hon redan hade. - Syftet är framför allt att lyfta laskapaciteten, och det har man fått genom ett extra däck, kommenterar trafikchef Mats Rasmusson på Scandlines i Trelleborg. Passagerarmässigt har dock kapaciteten inskränkts, från 900 personer till 600 personer. Men det är på fraktsidan som rederiet räknar med att tjäna in sin investering.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons